Tuesday, June 16, 2009

Hati Seorang Wanita

Pagi ni sempat jugak saye menelaah sesuatu untuk dijadikan sebagai bahan ilmiah untuk hari ini.. ilmiah mengenai wanita.. bile sebut je wanita, ade sesuatu yg kaum adam kena tahu mengenainya.. sebelum ni ramai lelaki yang kat luar sane yang tidak faham kenape wanita bersikap begitu or begini.. so, kat bawah ni saye dah listkan serbe sedikit untuk makluman dan tindakkan pihak tuan..

  1. Sensitif - Bukan bermaksud suka merajuk, tapi hanya ingin bermanja dan mendapatkan perhatian.
  2. Cerewet - Bukan bermaksud FUSSY tak tentu hala, kadang 2 ingin LELAKI mengikut kata-katanya sekali sekala.
  3. Halus - Ibarat sehelai sutera, cantik, mulus, lembut dan mudah tercarik dan koyak. Walaupun seorang wanita memaafkan seseorang yang lain atas sebab kesalahan, biasanya WANITA akan ingat kesalahan tersebut untuk disimpan jadi pengajaran. Bukan DENDAM.
  4. Ikhlas - Ikhlas seorang wanita tak perlu diragui.
  5. Korban - WANITA sanggup berkorban apa saja untuk seseorang yang amat disayangi, termasuk ibu bapa, anak-anak dan suami. WANITA amat tabah.
  6. Prihatin - Sentiasa memerhatikan keadaan sekeliling dalam diam.
  7. Manja - Walaupun dia adalah seorang WANITA yang pandai berdikari, naluri seorang WANITA masih lagi tetap seorang WANITA. Suka bermanja bukan hanya kepada insan yang bernama LELAKI, namun juga sesama kaum.
  8. Ego - WANITA yang terlalu sayangkan kekasihnya sanggup menolak ketepi EGOnya apabila bersemuka dengan yang dicintai.
  9. Cinta - CINTA pertama bagi wanita adalah yang paling dalam dan tulus.
  10. Seks - SEKs bukanlah segala-galanya buat WANITA kerana WANITA diciptakan dengan 9 nafsu dan satu akal. NAFSU yang banyak dan tidak tertumpu kepada satu saja. LELAKI pula dijadikan dengan 9 akal dan satu nafsu. Fungsi lelaki adalah membimbing WANITA dan bukan menghanyutkannya.


Peranan LELAKI dalam kehidupan WANITA adalah sebagai pelindung dan bukan sebagai pemusnah. WANITA diciptakan oleh ALLAH swt dari tulang rusuk kiri untuk dipeluk dan dimanja serta menjadi kekuatan pada lelaki, bukan untuk dikasari. Maka lelaki haruslah memahami HATI dan PERASAAN WANITA..

No comments: