Tuesday, January 5, 2010

Selamat Pagi Cikgu

Salam

Pagi2 td budak chenonet 2 org ni punye la semangat nk pegi skola..
Sampai je umah aku, terus mandi² and siap pakai baju skola baru..
Faiz + hafiz + me
Actually diorg ni bukan same age pun.. faiz aqashah tu baru 4 thn tp nk gak skola same dgn hafizzulsyahmi yg umo 5 thn.. diorg ni mmg mcm kembar pun.. dah membesar same²... anak sedara aku ni skola tadika kemas je.. bukannye x de duit nk antar private tp dekat dgn umah aku.. so, atuk dia boleh antar & amik diorg ni.. ade org kata tadika kemas ni x bagus.. ye ke? aku pun dulu skola tadika kemas gak.. so far ni, aku tgk anak sedara aku yg lain pun skola tadika kemas gak.. diorg semuanye ok je.. umo 5 thn dah pandai membaca dgn lancar.. maybe atas kemampuan budak tu sendiri kot.. yg penting diorg ni kene rajin berusaha.. x rajin pun, akan aku rajin2 kan diorg.. hahha..
dulu ade sorang anak sedara aku tadika cina tau.. tp aku tabik spring la kat anak sedara aku ni.. dia boleh kalahkan budak² cina yg lain.. setiap kali pekse mesti dpt no.1.. tgk la sape yg ngajar kat umah kan.. mase tu anak sedara aku ni duduk dgn aku.. x pasal2 aku pun blajar bahasa & tulisan cina.. aku ni garang kalau bab² ngajar ni.. sbb tu la aku x boleh jdk cekgu.. intebiu cekgu pun dukacita.. hehhe.. tp utk jdk cikgu tu, bukan jiwa aku la.. cukup la aku ngajar anak2 sedara kat umah je..

2 comments:

shiela said...

aku pun tadika kemas gak..pakai uniform kale pink..masuk univesiti gak kan ;p ..bangga sgt la ngan uni prebet tu..huhu

Misz YaTie said...

ye la.. kain warne pink.. pastu ade logo kemas bulat2 penuh kat baju tu kan.. chomel.. hehhe.. sape kate tadika kemas x bagus.. buktinya kita la.. masuk uni gak kan..heheh..