Friday, May 6, 2011

bismillah..

dah seminggu aku pindah kat umah ni..

tp still x abis2 lg aku mengemas umah..

barang bukannye byk sgt..
tp punye la lembab aku mengemas..

brg2 kat store pun masih byk lg..
malas aku nk kluar byk2..
nanti susah nk packing kalau pindah semula..

ok..
ni je la yg sempat aku kemas..

living room yg simple..



tv set yg simple jugak..



bedroom yg gune perabot yg murah je..



pillow yg sy suke hadiah dari kawan sekolah..
siap pos laju lagi..


kitchen pun mcm x brp nak semengah jugak..
sbb x beli kabinet lg..
brg2 pun mcm letak sepah2 lg..



makanan yg simple jugak.. hehhe..


peti ais n mesin basuh yg comel..
cukup la utk kami..
eh xde pic lak..
x pe... nanti dtg umah aku korang tgk sendiri ye..

langsir semua belum beli lg..
ni pun aku pungut dr umah mak aku..
jimat sikit..
gune je ape yg ade..

so far, majority brg2 ni dh dibeli sblm berkahwin..
so.. xde la kitorg terase sgt bile pindah..

semua basic things dh ade..
x perlu nk semak2 nk pikir beli brg lg..
buat mase skrg ni, kene rase bersyukur tersangat..
sbb di awal perkahwinan dh boleh hidup dgn selesa..

skrg rase lg happy bile duduk umah sendiri bersama encik suami..
boleh berhindustan di rumah..

berhindustan amendenye..
karang anak2 buah aku dtg..
terjerit2 bagi salam..
mane x nye.. kakak aku dok blkg umah aku je..

"a'kommm.. busu.... bukak la pintu..
busu buat ape tu.."

x pun kakak aku terjerit..

"woi.. masak ape ari ni.."

sbb tu aku ckp, aku ni pindah dr dapor ke dapor..
loading barang umah kakak aku..

sebulan lps org sewa tu kluar, aku terus je masuk..
masuk ikut pintu blkg lak tu..
mmg x nmpk mcm pindah la..
tau2 je umah dh penuh barang..
agaknye, jiran sebelah pun pelik..
bile masa lak kitorg pindah..
hahhah..

so.. korang2 yg dok luar dr melaka,
boleh la singgah umah aku yg x seberape ni..
nak tumpang tdo pun xde hal la..
ade aku buat bilik tetamu yg simple..
jempot2 la dtg ye..
:D

6 comments:

shiela said...

haha..tetibe bab kakak ko tanye masak ape tu, aku mcm tengiang2 suare die yg nyaring n mcm kecoh2 tu..haha..ape2 pun bes gile dah ade umah..ngee

YaTie IzaTie said...

tau x pe.. camtu le kakak aku.. skrg kat taman tu je dh ade 4 adik beradik.. lps ni boleh tukar name taman tu.. taman anak mustapa.. hahhah

LeeN said...

hahahahaha... korang sme dok situ ke? ok juga. havoc sket. ohhh kalo pas ni orang yg ade somi n anak dua ni nak singgah buleh ke nak tido situ? hehehe... aku suke jalan melaka. aritu puas juga (lps pegi kenduri ko) pegi jalan sana. siap naik cruise lagi.. tp byk tmpt belum bawak anak lagi. anak dah besar sket baru best bawak jalan. kecik2 diorg bukan ingat pon! haha :P

AisYah said...

wah seronok2.sudah berpindah. buleh menyinggah nyinggah satu hari nanti.

AisYah said...

wah seronok2.sudah berpindah. buleh menyinggah nyinggah satu hari nanti.

YaTie IzaTie said...

leen n ash.. meh la singgah ke rumah aku kalau korang dtg melaka.. nk tdo sini pun boleh jugak.. dialu2kan lg.. aritu aku dh bwk shila jln2 mlk.. ni turn korang lak dtg mlk..