Tuesday, May 10, 2011

bismillah..

dah seminggu lebih aku pindah umah tu..
dan seminggu lebih jugak la aku x dpt tdo dgn lena..

aku rase umah ni panas dan tersangat la bahang..
bile malam lg terase bahangnye..

setiap kali kitorg tido mesti gune 2 kipas..
1 kipas silling & 1 lg kipas meja..
tp still gak basah luncun baju..

skrg ni musim panas ke?
tp bile tghari mmg panas pun..

ke aku dh biasa tdo dlm keadaan yg dingin..
on acond setiap kali nk tdo..

tp mmg betol la..
tanye kakak aku pun dia ckp bende yg same..
umah kat kawasan ni mmg panas.
kene pasang acond..

Oooo...
kene pasang acond la ni...
baru la dpt tdo dgn aman lg lena...

tp..
tuan umah ni bg ke aku pasang acond?
nak pasang back to back pun kene tebuk wall umah dia ni..

ermm..
acond dh order..
tp rase ragu2 lak nk pasang..
tp kalau x pasang aku lak yg menderita kepanasan..
tension la kalau cam ni oiii..

6 comments:

shiela said...

skrg mmg musim panas weh..ko mintak je la ijin tuan umh pasang aircond tu..sbb nnt later2 pun mesti ade jugak org nk psg aircond..

LeeN said...

aku teringat ada satu kali tu masa datang rumah ko ngn olin, pastu yg kita g mandi air terjun g.ledang tu kan, ya ampun malam tu panasnyaaaaa tdo umah ko. panas yg aku x tahu nk ckp cemana. mungkin masa tu sbb nk hujan kot tak salah aku.

heven gila kan tido lam ekon. aku kalo blk uma mak aku, ngn anak2 sme naik atas. tdo lam bilik secara berjemaah. :P

YaTie IzaTie said...

aku rase umah mak aku pun panas la.. skrg ni kalau dtg umah mak aku, terus masuk bilik on acond pastu baring dgn heavennye.. huhu...

MiszNoRuL said...

ko try ar ty tuan rumah..tkkan tkleh pasang acond..
aku pn skrg ni tidor, bangun je basah kt belakang...dh pasang kipas pn panas jugak

YaTie IzaTie said...

norul.. ingatkan basah kat ketiak.. hhehe.. tu la.. nanti aku nk try tanye la kat tuan gumah.. mintak2 dia ijin kan..

MiszNoRuL said...

yatie, basahketiak kalau naik gunung keledang..ko ingat lagi ke inciden tu? hahaha hampeh