Friday, September 25, 2009

Seminggu Beraya


Pagi raya pertama, as usual bermaafan diantara satu sama lain.. pastu sesi makan2.. after that pegi masjid untuk solat Aidilfitri.. lepas tu baru balik kampung jumpa nenek and sedara mara.. kampung saya tak jauh pun.. kat Melaka jugak.. senang je.. tak payah nak gaduh2 nak balik raya mana..



Hari raya kedua pulak, my big family sebelah mak n ayah datang mkn kat rumah.. dari pagi sampai ke mlm asik duduk kat dapur memasak tak abis-abis.. umah saya yg kecik ni penuh dgn sedara mara saje.. bila malam terasa mcm kaki ni nak tercabut..

Raya ketiga pulak, sepupu saye bertunang.. cikgu same cikgu. Kedua-duanya mengajar kat Sarawak.. bagus sangat la kan... memang lagi susah la nak balik Semenanjung.. tp saye suka wang hantaran dia.. RM11,111.11. Mas kawin pulak RM1,111.11. erm.. mcm best je bunyik nye.. saya pulak berape ekk nanti?? hehehe..

Raya keempat pulak asik pegi open house.. raya kelima saye pegi Batang Melaka dan Gemas. raya umah mak sedara.. konvoi 10 bijik krete.. walaupun penat drive, terase berbaloi dan meriah.. dah lame x konvoi mcm ni...


Hari raya keenam, tolong makcik saya memasak kat umah dia. dia nak buat open house & aqiqah keesokkan hharinya. tumbang seekor lembu.. macam buat kerja kawin pulak..

hari raya ketujuh iaitu hari ini, saya pegi open house makcik. lepas terus balik dan tgk tv sambil tertido.. keletihan.. puas rasanya dapat tidur dan berehat sebentar..


Sekian sahaja untuk kali ini.. Bersua kita di lain hari..

2 comments:

shiela said...

tu namenye gyaye sakan..

Misz YaTie said...

tu lom sakan lg.. nanti nk cipta rekod tempah baju 30 pasang. baru la raye sakan.