Wednesday, February 17, 2010

Kenduri 4 in 1

Ahad lepas bersamaan 14 feb 2010, umah aku buat kenduri 4 in 1.. aqiqah, cukur jambul, kesyukuran dan birthday.. kenduri kali ni agak besar la jugak.. sampai terpakse gune 2 khemah JKR yg boleh memuatkan 100 org dlm 1 mase.. sampaikan ade jiran tetangge sok sek sok sek ingat aku yg nk bertunang.. hahaha..

bwk2 bertendang ye makcik2 dan pakcik2 sekalian alam..

aku malas nk crite panjang pasal kenduri tu.. yg pasti, kenduri ni bile buat kat umah mak aku, dah tentu la aku yg penat.. nk tau kenape? b4 kenduri nk kene kluarkan periuk belanga kat stor.. stor lak kene panjat tangga.. kalau x panjat, periuk bagai x kan dtg sendiri la... lps kenduri kene panjat semula utk simpan semua tu.. org lain x berani nk panjat punye.. m'gigil kepale lutut diorg kalau panjat stor tu.. hahha.. nk kongsi ckit satu tabiat aku kalau ade kat atas stor tu yg mak aku akan geleng kepale.. aku suke berjoget berdansa kat atas tu.. m'gedik ala2 britney spears gitu.. hhahhaha..

saye la budak chenonet yg nk kene qeqah tu.. Nor Asfa Fatihah Binti Mohd Noor Faizal..

kenduri aritu berjalan dgn lancar skali ye.. walaupun penat, tp rase ~berbaloi-baloi~.. ehh.. mcm iklan celcom pulak.. ok la.. layan je la pic yg sempat aku tepek kan ni..

ini sebahagian anak2 buah aku.. dah besar rupenye budak2 nakal baik ni.. "woi korang main ape tu?? terup eh?? kecik2 dah pandai main judi ye" .. ooppss.. "bukan terup la busu.. main card buat perkataan... word puzzle la".. hehhe.. "ok2.. sorry ye budak2.. busu x de game ni mase kecik2 dulu.. busu tau main galah panjang, tok harimau, baling slipar, snapang kayu.." :)

mase ni org lelaki tgh bace yassin n buat tahlil skali utk arwah2..

ni lak kumpulan Al-Wardah.. group berzanji omak den.. sgt active ye makcik2 ni.. duit group dlm bank pun byk hasil dr masuk p'tandingan dan jemputan org ramai.. pakcik aku sgt teruje ye dgn group mak aku ni.. siap amik video lg..

pakcik aku tgh potong jambul.. cikgu samah ni sgt la garang mase kat skola.. cikgu disiplin maa..

ini salah 1 adengan sawan tangis.. x leh blah btol la.. tetibe je touching2 gitu..

cover baik punye.. konon berpeluh.. hahha..

celebrate bufday lak.. choc indulgence dr secret recipe.. yummy!!!

Fatihah tgh buat muke pelik sambil berkate dlm ati "sakit la nenek pegang kepale Tiha ni.. papa nk buat ape ni? "


papa nk botakkan kepale dia la.. tihah budak baik kan.. x nangis pon..

2 comments:

NettoAsh said...

kenet..aku rasa ku kenal cikgu samah tu..pakcik ko ke..huhu.aku kenal die bukn sebab die ngajo aku..tp maybe sebab kawan arwah ayah aku or..aku kenal anak die n related tros kenal die..gtu la..tp x sangke pulak pakcik ko..hehehe

Misz YaTie said...

tu la pakcik aku.. cikgu samah.. dh pencen.. dia skrg ikut datuk rahman.. jdk org kuat..