Tuesday, April 19, 2011

itu dinamakan rezeki..

bismillah..

ari sabtu lps, izad pegi memancing kolam..
kat kolam berbayar ni ade mcm pertandingan ranking ikan la..
bayar rm25/joran.. start kol 8.30p.m ~ 12.30a.m..


ni semua gara2 abg2 aku yg dok ngajak dia..
izad pun layankan aje la abg2 aku ni..
lg pun izad ni mmg kaki pancing..
kat umah tu racking joran dh penuh dgn rod..

kitorg pegi 4 beradik..
along aku, abg nor, abg apai n sepasang suami isteri (aku le tu)..

niat kitorg pegi utk saje2 je..
dpt layan ikan kat joran pun jadik la..

tp nk jdk kan cerita..
joran si izad ni mengena la pulak..
mcm syok je tgk dia layan ikan tu..
dia dpt ikan keli afrika..

bile timbang ikan tu, berat dia 4.2kg..
terus dpt

RANKING KE-2

kesian ikan2 kat dlm kolam tu..
agak2 nye ade x doctor ikan kat dlm tu..

dh la mase tu gune name pelik lg x glamour..

KAIN BURUK..

mmg kene gelak dgn abg2 aku..

Alhamdulillah..
malam tu rezeki kami..
dpt la hadiah tempat ke dua..
dpt la wang tunai sebanyak

RM 300.00 SAHAJA..

esok tu terus blanja family makan

YONG TAU FOO SUP..


dah lame betol x mkn yong tau foo..

tp mesti teringat kat aishah..
feveret dia mase kat uniten dulu..
beli kat pasar malam bangi..

tp nape yong tau foo skrg ni mahal ek??
amik sikit je dh pegi berpuluh2 hinggit..
kalau aku buat bisnes ni, mesti cepat kaye kan..

7 comments:

shiela said...

waaa..besnye memancing dan dpt rejki tepijak..hehe..kalo aku jenjln sana, leh kite mancing lak nak :p

YaTie IzaTie said...

jom le.. kat umah aku ade 10 rod mancing.. machine pun ade 7 kot.. ckp je ko nk mancing kat mane? pantai ke kolam.. hehhe

AisYah said...

aku rindu gile yong taufu sup sebab lepas sejak uniten tak pernah makan lagi. Kat sini takde yg sup punye..

YaTie IzaTie said...

ash, kat sini 1 tempat je yg sedap.. mmg slalu penuh la restoran ni.. sup dia mmg sedap and dia punye item byk.. tp yg aku x tahan tu, mahal la.. rase mcm x berbaloi je..

LeeN said...

hedewww sedepnyerrr. seriyesly. aku yg dok dkt gile ngn pasa mlm serdang pun x pnah try lg yg situ punye. hew hew. pakcik2 aku pun suke mancings tp cik abg aku suke pancing coding ngn server die jew. hew hew hew

shiela said...

yang ko ber w w w kat belakang nape leen oii..annying tau x..haha..

YaTie IzaTie said...

leen.. husben ko dh mmg org2 IT ni.. mane nk same dgn org teknikal..

husben aku ni same bidang dgn aku.. mechanical.. so mmg minat la machine and technical works..

slalu kalau weekend kitorg kalau x de keje, kitorg g memancing sesama kat pantai.. boleh tgk sunset skali.. kitorg lumbe sape dpt ikan dulu.. hehhe..