Friday, November 6, 2009

Aktiviti Memecah Lemak

Salam.

Ptg td lepas keje saye main badminton.. almost 3 months dah x pegang raket badminton sbb demam x baik disambung dgn puasa and raye.. baru main sekejap dah rase penat gile n sakit perut.. mane x nye, main sambil gelak2 kejar shuttlecock tu.. x serius langsung ye saye.. mmg dah name pun kuat gelak... x leh nak serius langsung... baru main 1 jam dah rase pancit ye.. stamina terus out.. peluh x yah cakap la.. basah segala baju yg ade kat badan.. huhu..

Mase kat court td, ade sorang mamat ni cenyum2 kat saye.. bukan i perahsantan k.. mmg dia cenyum kat saye ye.. bile saye tenung betol2, saye mcm kenal mamat tu tp kat mane ekk?? dia dtg tegor saye.. "hi, bersukan jugak ye".. saye pun cenyum je la.. x de la pulak saya nak balas2 or berbual dgn dia.. nanti org ingat saye ni gatal pulak... Tp dlm hati tu still tertanye2.. kat mane aku jumpe org ni... mase on the way balik umah, baru dpt jawapan.. rupe2nye mamat tu satu skolah ngan saya dulu mase kat teknik... tahun ni ramai member2 skola yg saye jumpe balik.. mcm jejak kasih la pulak kan.. lepas ni ntah sape lg yang saye akan jumpe.. heheh..

3 comments:

♥ LeeN ♥ said...

aku pernah kena macam ni. i was once makan kat bdr baru bangi (ye tempat blaja kite dulu). aku makan kat restoren femes tepi jalan tu , ape tah nama dia. tak ingat. haa SOHO tu. time tu ade dah ujung-ujung tempoh pantang. (leh tak g kua makan? keskeskes bawak baby lagi tu) pastu ade satu mamat ni senyum sengeh melerettt kat aku. aku naik pelik awatnye mamat ni buang tabiat ke? tak nampak ke husband ensem aku kat sebelah aku ni. skali aku cakap kat daus, rilek je daus reply..

"laa tu bukan ke waiter kat kedai area pandan rumah ney dulu tu. yang kita salu g makan tu. kedai kosi kuning tu.. dia kerja sini pulak ek?"

i was like... laaaaaaa patotlaaa die sengih. aku dulu masa bujang ari2 makan situ. sebab paling dekat dengan rumah sewa kan. lucu gile aku rasa. sbb aku betul-betul tak kenal dia.

maklumlah. dah bersalin urat banyak putus. banyak benda aku lupe. hahahaha

Misz YaTie said...

hahah... nasib baik husben ko ingat lg.. kalau x mamat tu dah makan penumbuk agaknye.. hahah..

betol la.. lately aku dah rase la sikit sintom2 pelupe tu. dah tua ke aku ni..

shiela said...

haha..yati.lin pelupa sbb die da beranak satu..ko pelupe?..ape sbbnye...heh heh ;p ..

mayb sbb ko da balik melaka tu..ramai la kot org ko kenal..dulu2 ko bnyk merantau...mayb sbb tu..hmm..aku lak, xpenah jumpe sape2 yg aku kenal..huhu..nmpak sngat aku ni xde kawan..