Thursday, November 19, 2009

Dia Dah Mai Dah..

Salam

Mase ondaway nk pegi keje, saye nampak lori panjang yg bawak krete2 Perodua.. Tapi ade sedikit weird kat lori tu.. ade krete yg BERBONGKOS dgn plastic.. krete tu agak panjang sikit dari krete myvi yang beratur kat blakang dia.. tapi saye boleh agak la krete ape tu.. saye ni kan terer.. kompem dan sah3x krete MPV baru Perodua.. itu tandanye mpv tu dah ade kat Melaka.. x lame lagi dia mesti buat show² kat branch Bachang.. wajib kene tengok ni.. lawa & bagus sangat ke mpv Perodua ni? Saye dah tengok kat internet.. not bad la.. sesuai la dengan price dia kan.. Tapi saye buat mase skrg still x mampu lagi nk pakai krete MPV ni.. Gaji seh KOCIK ma... nak bayar krete yg skrg pun dah SEMPUT.. Ni kan pula nak pakai krete mahal.. jgn mimpi la yati nak pakai semua tu.. den x nak 'biar pape, asal bergaye..' menyusahkan idop den lak nanti.. tp insyaallah, kalau dimurahkan rezeki dan duit ade terlebih, den amik la skali 9 bijik teros.. tapi nk honda stream sebijik, murano sebijik, bmw 7 series 3 bijik, evo 2 bijik, lancer sebijik, ferrari sebijik.. baru puas hati.. hahhah...

7 comments:

shiela said...

pasal mpv ni, ko g tanye makcik esah kite tu..die da siap try bwk sume...heh heh..

AisYah said...

Babe, this mpv ranges from 56K ~ 64K only. Affordable for a seven seater. Aku dah test drive last week and it was a very good experience. Easy to maneuver tho it's an mpv... Kalau tak nak beli pun, pi test drive dekat our sales office pun okay dah..But don't compare this mpv with Exora because they are in a different segment. our mpv category compact align with Livina and Avanza. It's value for money for something compact.

Misz YaTie said...

luk like mcm best je mpv ni.. ok.. i'll try to take a test drive this coming monday.. my bro dah booked one.. ash, ko x beli ke?

AisYah said...

Nanti bulan March 2010, akan keluar extreme edition (sporty) yang tu memang cantik lah dengan skirtinh, bumper, gps etc, lagi meleleh...

Insyaallah kalau ada rezeki...

Misz YaTie said...

sporty ke? wahhh.. menarik tu.. x de ke pic extreme edtn tu.. kongsi2 la dgn aku..

shiela said...

haa..kan aku da kate..aishah knows better...hehe..

Misz YaTie said...

ok.. u r rite babe..