Friday, November 20, 2009

Amik Exam SPM Semula?

Salam.

Memandangkan SPM tgh berlangsung, saye nk crite sikit pasal exam ni.. saye tak penah terpikir pun nak amik exam ni semula walaupun result SPM saye ade la sangat10x teruk dan hampeh.. memang la rase menyesal.. tapi utk amik semula exam ni, i'll total say NO!!! x sanggup babe..

Tapi one of my Pembantu Rendah Am (PRA) yang berumur 27 yrs old, tgh amik exam SPM ni.. Terkejut saye.. Dalam hati tu berkate gak.. dah tua2 pun ade hati nk ambik balik SPM.. nape x amik mase umo 18 ke or 19 ke kan.. x berkarat ke otak tu? Saye x tau la ape tujuan dan ape masalah sebenar dia.. saye x tanye lelebih kang kecik ati lak budak tu.. saye just bagi kate semangat je kat dia.. masih belum terlambat utk memperbaiki kesilapan dulu.. yang penting kite mesti ade semangat, target dan sentiasa berusaha utk ke arah yg lebih cemerlang.. Selebihnye kite berserah dan tawakal kepada-Nya.. Saye harap dan doakan dia dapat buat yang terbaik dalam exam SPM ni.. Insyaallah..

1 comment:

♥ LeeN ♥ said...

bagilah aku sejuta pun. aku takkan ulang spm kau ok. wahahaha. tp kalau soh belajar sampai PHD aku mahu.